Cyberrisks

Bedrijven registreren veel (data)gegevens op hun computersystemen, websites en internet (in de ‘cloud'). Het gaat bijvoorbeeld om: persoonsgegevens, creditcardgegevens, rekeningnummers, medische informatie of gegevens met betrekking tot kredietwaardigheid.

Ieder bedrijf of instelling heeft met data en systemen te maken. En dus ook met de bijbehorende cyberrisico's.Uw bedrijf kan op verschillende manieren doelwit worden van cybercrime. Denk aan digitale spionage en sabotage, publicatie van de aan u toevertrouwde (vertrouwelijke) gegevens, veroorzaken van digitale storing, identiteitsfraude en besmetting met malware.

Met name hackers, beroepscriminelen en zogenaamde ‘scriptkiddies' vormen een grote bedreiging voor uw bedrijfscontinuïteit. Een data-risksverzekering biedt bescherming tegen de - vaak grote - financiële gevolgen van cyberrisico's.

U kunt het cyberrisico verzekeren en via Mandema & Partners ontvangt u een minimale korting van 10%.

30 januari: BNR Cyber Knights
Op 30 januari 2018 organiseerde BNR in samenwerking met Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners de Cyber Knights. Klik op onderstaande afbeelding voor het verslag, foto's en een overzicht van alle partijen met wie dit fantastische event is georganiseerd.Informatie over Cyberrisico's

Onze specialisten op het gebied van Cyberrisks:

Dichterbij
Finish (of start?) nieuwe privacywetgeving

Finish (of start?) nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Bent u al voorbereid op deze nieuwe privacywetgeving? In dit artikel nemen wij u mee in de stappen die u moet zetten.

De noodzaak van het vastleggen van incidenten

De noodzaak van het vastleggen van incidenten

Goede risicobeheersing begint bij het opstellen van een risicobeheersplan om uw risico’s in kaart te brengen en onder controle te houden. Maar wist u dat ook het vastleggen van ongevallen pure noodzaak is? Een goede vastlegging kan het verschil maken bij een latere aansprakelijkheidsclaim.

Recente cyberaanval: cybercrime komt steeds dichterbij

Recente cyberaanval: cybercrime komt steeds dichterbij

Ongetwijfeld heeft u al gehoord over de enorme cyberaanval die op dit moment wereldwijd veel bedrijven stillegt. Net als vorige maand bij het WannyCry-virus moeten getroffen bedrijven een bedrag overmaken om hun bestanden te ontgrendelen.

Zorgen om cyberaanvallen bij zorginstellingen

Zorgen om cyberaanvallen bij zorginstellingen

Cyberaanvallen zorgen voor onrust bij zorginstellingen. De afgelopen jaren is het aantal aanvallen sterk gegroeid. Sinds 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken ingevoerd en bijna 30% van de meldingen kwam vanuit de sector gezondheid & welzijn. Het is van groot belang dat iedere zorginstelling het cyberrisico serieus aandacht geeft.

Meer nieuws