18-05-2017

Op 10 april jl. kopt een artikel van het Economisch Bureau van ING met de titel 'Economische lentezon voelbaar in alle sectoren'. In 2016 bedraagt de groei van de Nederlandse economie ruim 2% en de groei zet dit jaar stevig door. Merkt u al verschil in uw bedrijfsactiviteiten? Wellicht constateert u groei of bent u van plan uw focus op andere werkzaamheden te richten?

Groei sectoren
Consumenten voeren hun uitgaven op en dit zorgt voor drukkere winkels (handel), vollere terrassen (horeca) en meer werk voor bezorgers (transport). De bouw blijkt de snelst groeiende sector, gevolgd door de zakelijke dienstverlening.


Stimulerende werking van de woningmarkt
De vraag naar woningen is hoog. De nieuwbouwprojecten nemen toe, maar ook de kleinere klusbedrijven profiteren. In de handel doen vooral de woninginrichting- en doe-het-zelfzaken het goed dankzij de sterke woningmarkt.

Groei in de industriesector
De voordelen van het economisch herstel in Europa en de zwakkere euro (t.o.v. de USD) zorgt vooralsnog voor groei in de industriesector, ondanks dat de politieke onzekerheid is toegenomen. De auto-industrie groeit het sterkst doordat VDL Nedcar vanaf 2017 de Mini Countryman en de BMW X1 produceert. De hogere productie zet ook andere bedrijven aan tot investeringen in machines, voertuigen en IT.

Groei, nieuwe activiteiten of juist verandering van uw activiteiten?
De Nederlandse markt is in beweging: wellicht u ook? Denk hierbij aan groei (overnames, fusies of oprichting van bedrijven en/of bedrijfsonderdelen), aan een wijziging, uitbreiding, of verbreding van uw bedrijfsvoering en/of -activiteiten. Om dekkingshiaten te voorkomen, is het van groot belang dat u eventuele wijzigingen in uw bedrijfsvoering tijdig aan ons doorgeeft.

Geef veranderingen aan ons door
Mandema & Partners inventariseert wat de wijzigingen voor gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. Daarnaast kijken wij ook naar de eventuele lopende verzekering(en). Heeft de verandering gevolgen voor de omzet, het dekkingsgebied of op de aansprakelijkheid uit leveringsvoorwaarden? Ook kan de verandering een mogelijke dekkingsuitbreiding betekenen die aansluit op de nieuwe activiteiten.

Nieuwe risicobeoordeling
Elke verandering in uw bedrijfsvoering of in uw –activiteiten kan gevolgen hebben voor uw bedrijfsverzekeringen. Verzekeraars beoordelen namelijk het risico (en daarmee samenhangend de premie) onder andere op uw bedrijfsactiviteiten. Voor een juiste risicobeoordeling is de juiste hoedanigheid van belang. De hoedanigheid is een omschrijving van alle activiteiten.

Contact
Voor advies neemt u contact op met onze adviseurs risicomanagement via het centrale telefoonnummer 070 – 302 22 22. Of door te mailen naar info@mandema.nl

Met welk cijfer* waardeert u dit artikel?

*1 = zeer slecht, 10 = uitstekend