19-07-2017

Is uw reisverzekering nog up-to-date?
De zomervakantie is begonnen. Tijd om te genieten en eropuit te gaan. Met de auto, motor, caravan of het vliegtuig. Om onbezorgd te genieten, is het belangrijk om uw verzekeringen te controleren. Dan weet u dat u verzekerd bent van hulp wanneer dit nodig is. 

Is alles geregeld?
Zaken die u op vakantie graag verzekerd heeft, zijn bijvoorbeeld:

  • de juiste zorg op uw vakantiebestemming bij ziekte of een ongeval;
  • vervangend vervoer naar huis of uw vakantieadres bij een ongeval of pech;
  • inzet van een tolk bij calamiteiten zoals een verblijf in een buitenlands ziekenhuis.

Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens uw vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen. Doorgaans zijn ziektekosten gedekt die in het buitenland niet door de zorgverzekeraar worden betaald. Ook de kosten van een reddingsoperatie, het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte en gestolen bagage zijn veelal gedekt.

Check de voorwaarden van uw reisverzekering
In de voorwaarden kunt u lezen wat er gedekt is door de reisverzekering. Ook staat hierin vermeld tot welke bedragen bepaalde goederen worden vergoed. Houd er rekening mee dat wanneer u onzorgvuldig met uw spullen bent omgegaan, de verzekeraar niet uitkeert. Wilt u bijvoorbeeld een i-pad of camera meenemen? Check dan de hoogte van de vergoeding.

Controleer ook uw zorgverzekering op buitenlanddekking
Uw basiszorgverzekering vergoedt niet altijd alle zorgkosten die u in het buitenland maakt. Zorg kan in het buitenland fors duurder zijn. Het verschil moet u dan bijbetalen. Om dit verschil te dekken, kunt u een reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten.

Europa- of werelddekking?
Controleer of uw vakantiebestemming onder de dekking valt van uw reisverzekering.

Gevaarlijke sporten
Gaat u bijvoorbeeld bungy-jumpen, raften of abseilen tijdens uw vakantie? Ga dan na of dekking van gevaarlijke sporten is opgenomen in de voorwaarden.

Meld uw schade binnen de daarvoor gestelde termijn
Let op de termijn waarbinnen u een schadevoorval telefonisch moet melden of een dokter moet bezoeken in geval van ziekte of een ongeval. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie. Dan weet u hoe te handelen bij onvoorziene gebeurtenissen.

Nog geen reis- en/of annuleringsverzekering?
U kunt bij ons terecht voor een excellente reis- en/of annuleringsverzekering. Twijfelt u of u goed verzekerd bent? Bel ons! We geven u graag advies voor een ontspannen vakantie!

Heeft u vragen?
Voor informatie of een verzekering kunt u contact met ons opnemen via 070 – 302 22 22.
 

Met welk cijfer* waardeert u dit artikel?

*1 = zeer slecht, 10 = uitstekend