Over ons

Mandema & Partners is een onafhankelijk advieskantoor met 60 jaar ervaring. Wij maken risico’s inzichtelijk, bieden deskundig advies, verzekeringen en totaaloplossingen voor Bedrijfsrisico’s, Pensioen en Zorg & Verzuim. Dit doen wij voor ondernemingen van beursgenoteerd tot mkb, werknemers en directeuren/eigenaren. Wij bouwen aan een langdurige relatie met onze klanten, hun bedrijfscontinuïteit is onze drijfveer.

Wat wij doen?
Wie wij zijn en wat wij doen, hebben wij voor u in beeld gebracht. 

Sinds 1956
Mandema & Partners werd in 1956 door Eenje Lammert Mandema opgericht als makelaarskantoor in assurantiën. In de loop der jaren is dit gegroeid tot een advieskantoor met circa 140 medewerkers gevestigd in Den Haag. Wij behoren daarmee tot één van de grootste intermediairs van Nederland voor de groot-zakelijke markt voor risicobeheersing. Toch noemen we onszelf liever consultants want wij verkopen niet alleen verzekeringen.

Samenwerking met Van Lanschot Chabot
De samenwerking met Van Lanschot Chabot brengt 270 professionele risicomanagers en verzekeringsexperts bij elkaar, die hun diepgaande kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement beschikbaar maken voor zakelijke klanten. Ook voor Private Insurance – specifiek verzekeringsadvies en financial planning voor welgestelde particulieren, DGA’s, zakelijke en medische professionals – worden de krachten gebundeld.

Aandacht en expertise
Mandema & Partners hecht veel waarde aan persoonlijk contact met u als klant en streeft ernaar uw bedrijf door en door te kennen. Onze klanten kunnen rekenen op een grondige analyse en onafhankelijk advies van gedreven specialisten, want dat zijn wij stuk voor stuk. Wij halen met onze jarenlange deskundigheid en actuele kennis voor u het beste uit de markt. Biedt de markt geen passende oplossing? Dan zijn wij in staat deze te creëren.

Passend advies en (totaal) oplossingen
Wij verkopen niet alleen verzekeringen. Wij analyseren en geven advies over het managen van bedrijfsrisico's en het afstemmen van voorzieningen voor werknemers en bestuurders binnen een bedrijf. Wij willen de bedrijfscontinuïteit borgen en bedrijfsrisico's minimaliseren. Daar hoort soms als een mogelijke oplossing een verzekering bij, maar net zo vaak preventiemaatregelen, een pensioenplan of een programma voor werknemersvoorzieningen. Zelfs af en toe een lijntje naar de politiek.

Onafhankelijk en objectief
Mandema & Partners heeft objectiviteit en onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan. Wij opereren 100% zelfstandig. Dit betekent dat wij vrij zijn om producten van een selectief – zeer groot – aantal verzekeraars te adviseren. Er is geen overeenkomst die ons verplicht om verzekeringen of andere financiële voorzieningen onder te brengen bij verzekeraars of banken. Als lid van Adfiz staan wij voor deze ongebondenheid.

Deskundig en persoonlijk
Om te presteren op een manier waarover onze klanten al 60 jaar tevreden zijn, moet je specialistische kennis en ervaring in huis hebben. Dit hebben wij in de loop der jaren opgebouwd en hier bouwen wij nog elke dag aan. Niet alleen maken wij er een sport van onze klanten persoonlijk en door en door te kennen. Wij houden ook trends, actuele ondernemersvraagstukken, wetswijzigingen en marktontwikkelingen scherp in het oog. Zo krijgt u een passend advies dat is afgestemd op uw wensen en behoeften, en actuele wet- en regelgeving.

Team van experts
De naam Mandema & Partners staat voor proactieve en hechte teams van consultants voor onze  expertisegebieden: Risicomanagement, Pensioen, Zorg & Verzuim en Executive Insurance Services/Particulieren. Onze consultants verrichten bedrijfsanalyses, geven risicoadvies en zoeken voor u de optimale balans tussen het benutten van kansen en het managen van risico's. Hierbij worden zij aangestuurd en ondersteund door diverse bedrijfsonderdelen binnen Mandema & Partners.

Specialistische accountteams naar expertise en marktsector
Mandema & Partners is een kennisgedreven organisatie die hecht aan kwaliteit en service voor haar klanten. Daarom werken wij binnen onze expertisegebieden met specialistische accountteams. Door in onze accountteams specialistische kennis te combineren met het goed begrijpen van uw bedrijf en kennis van de markt waarin uw bedrijf opereert, kunnen wij u als klant optimaal bedienen. Binnen onze expertise Risicomanagement zijn onze specialistische accountteams ingericht naar bedrijfssector. Deze accountteams bestaan derhalve uit experts met kennis van onze business en van de betreffende bedrijfssector. 

Mandema en Partners Volmacht B.V.
Mandema & Partners heeft via het volmachtbedrijf Chabot Assuradeuren het Ondernemerspakket Mandema ontwikkeld in samenwerking met een aantal vooraanstaande verzekeraars. Het pakket levert u een aantal aantrekkelijke voordelen op.
Meer informatie over Chabot Assuradeuren B.V. vindt u hier.

Enkele feiten en cijfers

 • Onze klanten: ruim 7700 middelgrote en grote ondernemingen en instellingen, 4500 particulieren.
 • Zeer uitgebreid netwerk van nationale en internationale verzekeringspartners.
 • 139 deskundige medewerkers die u graag van dienst zijn.
 • Toegang tot nationale en internationale verzekeringsmarkten.
 • Landelijk opererend vanuit Den Haag.
 • Eigen volmachtbedrijf
 • Directie: Roland Goldman (CEO)
 • Business Management
 • Marketing & Communicatie
 • Human Resource Management
 • Finance
 • IT
 • Afdeling Risicomanagement
 • Afdeling Pensioen
 • Afdeling Zorg & Verzuim
 • Broking & contractmanagement
 • Claimsmanagement
 • Legal & Compliance, ORM, IRM, Kwaliteit
 • Onderdeel van Van Lanschot Chabot Holding B.V.
Dichterbij
Finish (of start?) nieuwe privacywetgeving

Finish (of start?) nieuwe privacywetgeving

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Bent u al voorbereid op deze nieuwe privacywetgeving? In dit artikel nemen wij u mee in de stappen die u moet zetten.

Verslag Cyber Knights

Verslag Cyber Knights

Op 30 januari 2018 organiseerde BNR in samenwerking met Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners de Cyber Knights. Lees het verslag van BNR en lees de brochure 'Wapen u nú tegen cybercriminaliteit.

Uw personeelsregelingen en verzekeringen up-to-date

Uw personeelsregelingen en verzekeringen up-to-date

Het is belangrijk om uw verzekeringen (jaarlijks) te controleren en indien nodig aan te passen. Veranderingen in uw jaarcijfers, omzet, loonsom en het aantal werknemers kunnen ervoor zorgen dat u het risico loopt dat een schade niet (geheel) onder de dekking valt.

Meer nieuws