Inkomen & Vermogen

U wilt misschien toch ooit eens die wereldreis maken, sparen voor de studie van uw (klein)kinderen of een aanvulling op uw pensioen realiseren. En natuurlijk wilt u dat uw nabestaanden goed verzorgd achterblijven als u onverhoopt komt te overlijden. Dan is het verstandig een vermogen op te bouwen. Dat kan door te sparen, beleggen, een verzekering af te sluiten of door een combinatie hiervan. En hoe eerder u begint, hoe groter de kans dat u het gewenste vermogen ook kunt realiseren. Het is van belang dat u zich vooraf goed laat informeren over de mogelijkheden en de fiscale spelregels. Mandema & Partners helpt u graag bij het opbouwen van vermogen zodat u en/of uw nabestaanden daar later van kunnen genieten.

Persoonlijk financieel plan

Een financieel plan geeft u inzicht in uw inkomens- en vermogenspositie nu en op de langere termijn. Het laat zien of en zo ja, hoe u uw wensen voor de toekomst kunt financieren. Misschien wilt u daarin ook een regeling opnemen om de verminderde pensioenopbouw, als gevolg van de veranderde wetgeving, te compenseren. Wij kunnen een helder financieel plan voor u opstellen.

Inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid

Helaas een ongeluk overkomt zelfs de besten en komt net als ziekte nooit verwacht. Als u daardoor langere tijd niet kunt werken, kan uw inkomen fors terugvallen, maximaal tot op bijstandsniveau. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt dan uitkomst. Wij helpen u graag bij het vinden van een voor u passende arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 

Specialistische accountteams

Mandema & Partners is een kennisgedreven organisatie. Wij werken voor onze klanten met specialistische accountteams op onze drie expertisegebieden: Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim. Heeft u vragen of wilt u meer informatie op het gebied van Pensioen? Neem dan contact met ons op. Hieronder vindt u enkele van onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

Dichterbij
Het recht op een second opinion

Het recht op een second opinion

Per 1 juli 2017 wijzigt de Arbowet en het Arbeidsomstandighedenbesluit (het Arbobesluit). Met de gewijzigde wetgeving wil de overheid het functioneren van de bedrijfsgezondheidszorg voor werknemers en werkgevers verbeteren. In dit artikel zoomen wij in op het nieuwe recht van een werknemer: het recht op een second opinion bij een andere bedrijfsarts.

Doorwerken na AOW-leeftijd en pensioenopbouw

Doorwerken na AOW-leeftijd en pensioenopbouw

Het verhogen van de AOW-leeftijd zorgt ervoor dat de AOW-leeftijd en de pensioenleeftijd in de meeste pensioenregelingen niet meer aan elkaar gelijk zijn. Wij krijgen steeds vaker vragen over doorwerken na de AOW-leeftijd en de bijbehorende pensioenopbouw.

Ga goed verzekerd naar het buitenland

Ga goed verzekerd naar het buitenland

De vakantieperiode komt eraan en veel mensen gaan naar het buitenland. De meesten sluiten een reisverzekering af voor de privéreis. Maar wist u dat, als u of uw werknemer zakelijk op reis gaat, eventuele schade en hulp is uitgesloten op een particuliere verzekering? Overkomt uw werknemer in het buitenland iets tijdens zijn of haar zakelijke reis, dan bent u als werkgever hiervoor verantwoordelijk.

Meer nieuws