Bouw & Engineering

U wilt uw bedrijf veilig laten groeien zonder u zorgen te maken over de risico’s. Voor uw bedrijf en voor beleggers ligt steeds meer nadruk op verduurzaming en energiebesparing. Daarnaast blijven innovatie en automatisering voor u van belang om een goede concurrentiepositie te behouden en kosten te besparen. Dit vraagt om een sterk risicomanagement waarin onder meer contract- en creditmanagement een belangrijke rol spelen.

Mandema & Partners bedient de gehele keten, nationaal en internationaal.
Wij mogen alle partijen in de keten, van aannemers, toeleveranciers, installatiebedrijven tot projectontwikkelaars en vastgoedondernemingen, tot onze klanten rekenen. Daarom begrijpen wij als geen ander de complexiteit van aansprakelijkheid, contractmanagement en claimsafwikkeling. Met name wanneer hierbij meerdere partijen zijn betrokken. Wij adviseren niet alleen over verzekeringsoplossingen maar ook over contracten voor specifieke projecten in binnen- en buitenland, van damwanden in Londen tot metrostations in Qatar.

Mandema & Partners gelooft dat, met name voor de sector Bouw & Engineering, een specialistisch team een sterke toegevoegde waarde heeft voor u als klant. Ons accountteam Bouw & Engineering bestaat uit consultants, accountmanagers en contractbeheerders die actief zijn in dit segment. Zij worden ondersteund door ingenieurs, schade-experts en juristen. Samen vertegenwoordigen zij de gehele klantcyclus van consultancy tot en met
de administratieve behandeling van de verzekeringscontracten. Zo bieden wij u verregaande
kwaliteit en service op maat.

Voor meer informatie over risico's ga naar: Risicomanagement algemeen

 

Specialistische accountteams

Mandema & Partners is een kennisgedreven organisatie. Wij werken voor onze klanten met specialistische accountteams met daarin specialisten voor de diverse marktsectoren. Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op. Hieronder vindt u enkele van onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen.
Zij helpen u graag!

Dichterbij
Groeiend risico terugvordering door curator failliete Duitse debiteur

Groeiend risico terugvordering door curator failliete Duitse debiteur

In juli 2016 informeerden wij u over het toenemend risico op terugvordering van ontvangen betalingen van een inmiddels failliete debiteur. De praktijk wijst uit dat Duitse curatoren er steeds vaker in slagen om betalingen terug te vorderen. Daarom attenderen wij u nogmaals op deze kwestie en de mogelijkheden die u heeft.

Verwachte stijgingen van de AOW-leeftijd

Verwachte stijgingen van de AOW-leeftijd

Vanaf 2017 stelt de overheid elk jaar vast wat over vijf jaar de (nieuwe) AOW-leeftijd is. Dit doet zij op basis van de levensverwachting die het CBS berekent. De uitkomst van de berekening bepaalt of de AOW-leeftijd gelijk blijft of met drie maanden stijgt.

Wet late betalingen per 1 juli 2017 in werking getreden

Wet late betalingen per 1 juli 2017 in werking getreden

De ‘Wet late betalingen’ is op 1 juli 2017 in werking getreden. Daarmee komt er een einde aan het - zonder consequenties - kunnen afdwingen van lange(re) betalingstermijnen door grote bedrijven van hun leveranciers en dienstverleners in het MKB en zelfstandig ondernemers. Met alle nare financiële gevolgen voor hen van dien.

Nieuwe privacy-verordening vraagt actie van bedrijven

Nieuwe privacy-verordening vraagt actie van bedrijven

Per 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de eisen van General Data Protection Regulation (GDPR), ofwel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voor veel bedrijven betekent dit werk aan de winkel.

Meer nieuws