Maakindustrie: is uw bedrijf future-proof?

Als maakbedrijf bent u een schakel in een keten van leveranciers en klanten. De maakindustrie heeft te maken met verdergaande digitalisering en onderlinge verbondenheid tussen producten, waardeketens en bedrijfsmodellen. Dit biedt kansen en risico’s. Aansprakelijkheid, bedrijfscontinuïteit en internationalisering staan waarschijnlijk hoog op uw agenda. Hoe maakt u van deze risico’s een kans?

Om kansen te benutten kijkt u in de maakindustrie anders naar bedrijfsprocessen en bedrijfsrisico’s dan ondernemers in andere branches. De inzichten die u nodig heeft voor de juiste beslissingen, komen voort uit het gebruik van de steeds grotere hoeveelheid data en de analyse daarvan. U staat er niet alleen voor. Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners werken met sectorgerichte accountteams. Deze teams beschikken over specialistische risicomanagers. De maakindustrie is één van deze sectoren. De wetten en regels van de maakindustrie zijn de tweede natuur van onze risicomanagers in deze industrie.

Onze dienstverlening
Onze risicomanagers kennen alle facetten binnen de maakindustrie, van leverancier tot producent en consument. Ze zijn in staat om snel en zorgvuldig de risico’s concreet te vertalen naar uw organisatie. Hoe we dat doen? Door ons grote klantennetwerk uit uw branche zijn we in staat te benchmarken en u te voorzien van op maat risico-advies. Zo kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen.

Welke marktontwikkelingen zien wij en wat kunnen wij voor u betekenen?  Denk hierbij aan ontwikkelingen zoals ketenintegratie, internationalisering en robotisering. Op basis van een uitgebreide risicoanalyse brengen wij uw risico’s in kaart en bieden wij u een oplossing op maat. Deze oplossing kan bestaan uit een mix van middelen zoals: preventiemaatregelen en verzekeringen voor schade en aansprakelijkheid. Daarnaast kunt u denken aan contract- en creditmanagement of het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan. Zo helpen wij u uw risico’s te beheersen en uw bedrijfscontinuïteit te borgen.

Voor meer informatie over risico's ga naar: Risicomanagement algemeen

Meer over de samenwerking Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners, klik hier.  

Onze specialisten
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op. Hieronder vindt u onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

 

Dichterbij
Statement Controller Processor Agreement

Statement Controller Processor Agreement

Your privacy matters to us. We would like to inform you about how we handle your personal data and the personal data of your employees (or other parties involved) in the light of the new General Data Protection Regulation (GDPR).

Invoering AVG kost werkgevers 1,8 miljard

Invoering AVG kost werkgevers 1,8 miljard

De nieuwe privacywet kan leiden tot ongewenst a-sociaal gedrag. Een vraag als “wat kan je nog wel” mag u als werkgever niet meer aan uw zieke werknemer stellen. Maar ondertussen betaalt u het loon van uw zieke werknemers gewoon door.

Meer nieuws