Maakindustrie: is uw bedrijf future-proof?

Als maakbedrijf bent u een schakel in een keten van leveranciers en klanten. De maakindustrie heeft te maken met verregaande digitalisering en onderlinge verbondenheid tussen producten, waardeketens en bedrijfsmodellen. Hierdoor veranderen de risico’s, maar ontstaan er ook kansen. Aansprakelijkheid, bedrijfscontinuïteit en internationalisering staan waarschijnlijk hoog op uw agenda. Hoe gaat u hiermee om?

Om de kansen te benutten kijkt u in de maakindustrie anders naar bedrijfsprocessen en bedrijfsrisico’s dan ondernemers in andere branches. De inzichten die u nodig heeft voor de juiste beslissingen, komen voort uit het gebruik van de steeds grotere hoeveelheid data en de analyse daarvan. U staat er niet alleen voor. Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners werken met sectorgerichte accountteams. Deze teams beschikken over specialistische risicomanagers. De maakindustrie is één van deze sectoren. De wetten en regels van de maakindustrie zijn onze tweede natuur in deze sector.

Onze dienstverlening
Onze risicomanagers kennen alle facetten binnen de maakindustrie, van leverancier tot producent en consument. Ze zijn in staat om snel en zorgvuldig de risico’s concreet te vertalen naar uw organisatie. Hoe we dat doen? Door ons grote klantennetwerk binnen uw branche zijn wij in staat te benchmarken en u te voorzien van risicoadvies op maat. Zo kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen.

Welke marktontwikkelingen zien wij en wat kunnen wij voor u betekenen?  Denk hierbij aan ontwikkelingen zoals ketenintegratie, internationalisering en robotisering. Op basis van een uitgebreide risicoanalyse brengen wij de gevolgen in beeld en bieden wij u een oplossing op maat. Deze oplossing kan bestaan uit een mix van middelen zoals preventiemaatregelen en verzekeringen voor schade en aansprakelijkheid. Daarnaast kunt u denken aan contract- en creditmanagement of het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan. Zo helpen wij u uw risico’s te beheersen en uw bedrijfscontinuïteit te borgen.

Voor meer informatie over risico's ga naar: Risicomanagement algemeen

Meer over de samenwerking Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners, klik hier.  

Onze specialisten
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op. Hieronder vindt u onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

 

Dichterbij
Factoring sterk in opmars

Factoring sterk in opmars

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Bedrijven laten met factoring openstaande facturen eerder uitbetalen door een gespecialiseerd bedrijf: de factoringmaatschappij. Deze vorm van alternatieve financiering is een trend bij bedrijven die op zoek zijn naar extra kapitaal.

Nieuwe regels voor kleinere pensioenen

Nieuwe regels voor kleinere pensioenen

Pensioenuitvoerders mogen kleinere pensioenen afkopen om de relatief hoge administratiekosten van deze pensioenen te voorkomen. Per 1 januari 2019 veranderen echter de regels voor kleinere pensioenen.

Regeling compensatie transitievergoeding door Eerste Kamer

Regeling compensatie transitievergoeding door Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel waarin de compensatie van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid is geregeld. Hierdoor kunt u als werkgever waarschijnlijk per 1 april 2020 een compensatie aanvragen.

Meer nieuws