Maakindustrie: is uw bedrijf future-proof?

Als maakbedrijf bent u een schakel in een keten van leveranciers en klanten. De maakindustrie heeft te maken met verregaande digitalisering en onderlinge verbondenheid tussen producten, waardeketens en bedrijfsmodellen. Hierdoor veranderen de risico’s, maar ontstaan er ook kansen. Aansprakelijkheid, bedrijfscontinuïteit en internationalisering staan waarschijnlijk hoog op uw agenda. Hoe gaat u hiermee om?

Om de kansen te benutten kijkt u in de maakindustrie anders naar bedrijfsprocessen en bedrijfsrisico’s dan ondernemers in andere branches. De inzichten die u nodig heeft voor de juiste beslissingen, komen voort uit het gebruik van de steeds grotere hoeveelheid data en de analyse daarvan. U staat er niet alleen voor. Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners werken met sectorgerichte accountteams. Deze teams beschikken over specialistische risicomanagers. De maakindustrie is één van deze sectoren. De wetten en regels van de maakindustrie zijn onze tweede natuur in deze sector.

Onze dienstverlening
Onze risicomanagers kennen alle facetten binnen de maakindustrie, van leverancier tot producent en consument. Ze zijn in staat om snel en zorgvuldig de risico’s concreet te vertalen naar uw organisatie. Hoe we dat doen? Door ons grote klantennetwerk binnen uw branche zijn wij in staat te benchmarken en u te voorzien van risicoadvies op maat. Zo kunt u doen waar u goed in bent: ondernemen.

Welke marktontwikkelingen zien wij en wat kunnen wij voor u betekenen?  Denk hierbij aan ontwikkelingen zoals ketenintegratie, internationalisering en robotisering. Op basis van een uitgebreide risicoanalyse brengen wij de gevolgen in beeld en bieden wij u een oplossing op maat. Deze oplossing kan bestaan uit een mix van middelen zoals preventiemaatregelen en verzekeringen voor schade en aansprakelijkheid. Daarnaast kunt u denken aan contract- en creditmanagement of het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan. Zo helpen wij u uw risico’s te beheersen en uw bedrijfscontinuïteit te borgen.

Voor meer informatie over risico's ga naar: Risicomanagement algemeen

Meer over de samenwerking Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners, klik hier.  

Onze specialisten
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op. Hieronder vindt u onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

 

Dichterbij
Ontslag op AOW-leeftijd

Ontslag op AOW-leeftijd

Voor de meeste werknemers is de AOW-leeftijd niet gelijk aan de huidige pensioenleeftijd in uw pensioenregeling. Wij krijgen steeds vaker vragen over ontslag op de AOW-leeftijd en de gevolgen voor de pensioenregeling.

Al vroeg aandacht voor de zorgverzekering

Al vroeg aandacht voor de zorgverzekering

Per 2019 gaat de premie van de zorgverzekering omhoog bij diverse verzekeraars. In dit artikel staan drie thema’s rondom de zorgverzekering centraal: de premiestijging, uw preventiebeleid en de communicatie richting uw werknemers.

Meer nieuws