Zorg: houdt u het tempo van de veranderingen nog bij?

In de zorgsector komen risico’s voor die uniek zijn voor deze sector. Patiënten worden mondiger, media en politiek houden de zorg in de gaten. Cyberrisico’s en aangescherpte privacywetgeving zorgen voor nieuwe processen binnen de zorg. U moet zich meer dan ooit bewijzen. Imago’s zijn kwetsbaar en de kans op aansprakelijkheidsclaims is groot. Door de ontwikkelingen binnen de zorgsector bent u genoodzaakt een gedegen risicomanagement door te voeren.

Vaak wordt risicomanagement in de zorg nog gezien als een compliance-gedreven instrument. De toezichthouders zijn veelal hierin bepalend en het beleid is veelal gericht op het voldoen aan externe richtlijnen. Echt risicomanagement betekent echter dat risico’s weloverwogen worden genomen en deze proactief worden beheerst. U staat er niet alleen voor. Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners werken met sectorgerichte accountteams. Deze teams beschikken over specialistische risicomanagers. De zorgsector is één van deze sectoren. Wij richten ons binnen deze sector richten met name op instellingen binnen de GGZ, gehandicaptenzorg en ziekenhuizen. De wetten en regels van deze instellingen zijn de tweede natuur van onze risicomanagers. U kunt rekenen op hun volledige aandacht.

Onze dienstverlening
Onze risicomanagers kennen alle facetten en het veranderende risicolandschap binnen de zorgsector. Ze zijn in staat om snel en zorgvuldig de risico’s concreet te vertalen naar uw organisatie. Hoe we dat doen? Door ons grote klantennetwerk uit uw branche zijn we in staat te benchmarken en u te voorzien van risico-advies op maat.

Welke marktontwikkelingen zien wij en wat kunnen wij voor u betekenen? Denk hierbij aan ontwikkelingen zoals decentralisering, en robotisering/domotica. Op basis van een uitgebreide risicoanalyse brengen wij uw risico’s in kaart en bieden wij u een oplossing op maat. Zo helpen wij u uw risico’s te beheersen en de continuïteit van uw organisatie te borgen.

Voor meer informatie over risico's ga naar: Risicomanagement algemeen

Over de samenwerking Van Lanschot Chabot en Mandema & Partners, klik hier

Cyberaanvallen op zorginstellingen nemen de laatste jaren sterk toe. Het is daarom van groot belang dat zorginstellingen serieus aandacht geven aan het cyberrisico. Klik hier voor meer informatie.

Sectorinformatie zorg (externe documenten)

Specialistische accountteams

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op. Hieronder vindt u onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

Dichterbij
Nieuwe privacy-verordening vraagt actie van bedrijven

Nieuwe privacy-verordening vraagt actie van bedrijven

Per 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de eisen van General Data Protection Regulation (GDPR), ofwel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Voor veel bedrijven betekent dit werk aan de winkel.

Meer nieuws