Collectief pensioen

Pensioen is een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden die u uw werknemers biedt. Mandema & Partners helpt u bij het hele traject: van het vormgeven van uw pensioenbeleid, het selecteren van pensioenuitvoerders, het sluiten en verlengen van contracten tot en met de pensioencommunicatie naar uw werknemers.

Maatwerk voor uw belangrijkste arbeidsvoorwaarde

Het samenstellen van een collectief pensioen is maatwerk. Mandema & Partners zorgt hierbij voor een goede balans tussen het belonen van uw personeel en het beheersbaar houden van uw personeelskosten. Een goede collectieve pensioenregeling is gebaseerd op de meest recente ontwikkelingen in de pensioenmarkt, actuele wet- en regelgeving, uw huidige bedrijfssituatie, uw wensen en die van uw personeel. Mandema & Partners kan u begeleiden in
het gehele traject van advies, bemiddeling en implementatie.

Wilt u weten hoe uw pensioenregeling ervoor staat? 

Neem dan contact met ons op of doe de MandemaPensioenCheck voor een snelle analyse.
U kunt ook gebruik maken van onze uitgebreidere Pensioengraadmeter.

Up-to-date houden van uw (collectieve) pensioenregeling

Het is belangrijk voor de pensioenrechten van uw werknemers om tijdig de juiste salarisgegevens van de werknemers door te geven aan Mandema & Partners en/of de pensioenuitvoerder. Lees meer

Specialistische accountteams

Mandema & Partners is een kennisgedreven organisatie. Wij werken voor onze klanten met specialistische accountteams op onze drie expertisegebieden: Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim. Heeft u vragen of wilt u meer informatie op het gebied van Pensioen? Neem dan contact met ons op. Hieronder vindt u enkele van onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

Dichterbij
Bied oudere werknemers deeltijdpensioen aan

Bied oudere werknemers deeltijdpensioen aan

Werknemers moeten tot een steeds hogere leeftijd doorwerken. Zij rekenen erop dat u, als werkgever, hen helpt om langer door te werken. Wij informeren u graag over deeltijdpensioen.

Werken met een pensioencommissie

Werken met een pensioencommissie

Pensioenregelingen blijven aan veranderingen onderhevig. Voor het beoordelen van deze veranderingen is extra aandacht en kennis nodig. Steeds meer ondernemingsraden maken daarom de keuze om te werken met een pensioencommissie.

Meer nieuws