Collectief pensioen

Pensioen is een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden die u uw werknemers biedt. Mandema & Partners helpt u bij het hele traject: van het vormgeven van uw pensioenbeleid, het selecteren van pensioenuitvoerders, het sluiten en verlengen van contracten tot en met de pensioencommunicatie naar uw werknemers.

Maatwerk voor uw belangrijkste arbeidsvoorwaarde

Het samenstellen van een collectief pensioen is maatwerk. Mandema & Partners zorgt hierbij voor een goede balans tussen het belonen van uw personeel en het beheersbaar houden van uw personeelskosten. Een goede collectieve pensioenregeling is gebaseerd op de meest recente ontwikkelingen in de pensioenmarkt, actuele wet- en regelgeving, uw huidige bedrijfssituatie, uw wensen en die van uw personeel. Mandema & Partners kan u begeleiden in
het gehele traject van advies, bemiddeling en implementatie.

Wilt u weten hoe uw pensioenregeling ervoor staat? 

Neem dan contact met ons op of doe de MandemaPensioenCheck voor een snelle analyse.
U kunt ook gebruik maken van onze uitgebreidere Pensioengraadmeter.

Up-to-date houden van uw (collectieve) pensioenregeling

Het is belangrijk voor de pensioenrechten van uw werknemers om tijdig de juiste salarisgegevens van de werknemers door te geven aan Mandema & Partners en/of de pensioenuitvoerder. Lees meer

Specialistische accountteams

Mandema & Partners is een kennisgedreven organisatie. Wij werken voor onze klanten met specialistische accountteams op onze drie expertisegebieden: Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim. Heeft u vragen of wilt u meer informatie op het gebied van Pensioen? Neem dan contact met ons op. Hieronder vindt u enkele van onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

Dichterbij
Het recht op een second opinion

Het recht op een second opinion

Per 1 juli 2017 wijzigt de Arbowet en het Arbeidsomstandighedenbesluit (het Arbobesluit). Met de gewijzigde wetgeving wil de overheid het functioneren van de bedrijfsgezondheidszorg voor werknemers en werkgevers verbeteren. In dit artikel zoomen wij in op het nieuwe recht van een werknemer: het recht op een second opinion bij een andere bedrijfsarts.

Doorwerken na AOW-leeftijd en pensioenopbouw

Doorwerken na AOW-leeftijd en pensioenopbouw

Het verhogen van de AOW-leeftijd zorgt ervoor dat de AOW-leeftijd en de pensioenleeftijd in de meeste pensioenregelingen niet meer aan elkaar gelijk zijn. Wij krijgen steeds vaker vragen over doorwerken na de AOW-leeftijd en de bijbehorende pensioenopbouw.

Ga goed verzekerd naar het buitenland

Ga goed verzekerd naar het buitenland

De vakantieperiode komt eraan en veel mensen gaan naar het buitenland. De meesten sluiten een reisverzekering af voor de privéreis. Maar wist u dat, als u of uw werknemer zakelijk op reis gaat, eventuele schade en hulp is uitgesloten op een particuliere verzekering? Overkomt uw werknemer in het buitenland iets tijdens zijn of haar zakelijke reis, dan bent u als werkgever hiervoor verantwoordelijk.

Meer nieuws