Zorg & Verzuim

Vitaliteit en weinig verzuim, dat is wat u als werkgever wenst voor uw personeel en bedrijfscontinuïteit. Door de verhoogde pensioenleeftijd moet men langer doorwerken en neemt het belang van vitaliteit en verzuimbeheersing toe. Wij bieden het hoofd aan complexe vraagstukken op het gebied van zorg en verzuimmanagement. Het doel van onze dienstverlening is om voor u als werkgever onnodige kosten rond ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Als strategisch partner voor HR, pensioen en verzuim ondersteunen wij u graag door kennis te verhogen en werk uit handen te nemen. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in werknemerscommunicatie.

Exclusieve samenwerking met Vitaal Ondernemen


Wij zijn een exclusieve samenwerking aangegaan met dienstverlener Vitaal Ondernemen. Vitaal Ondernemen biedt niet alleen arbodienstverlening aan, maar neemt ook de regie in het re-integratietraject van u over. Wij geloven dat de totaalaanpak van Vitaal Ondernemen de vitaliteit van uw werknemers ondersteunt, zowel preventief als tijdens de re-integratie. Lees meerUp-to-date houden van uw verzuim- en inkomensverzekeringen

Voor de verzuimverzekering, WIA -werknemersverzekering(en) en WGA-eigenrisicodragerverzekering geldt dat de hoogte van de premie afhankelijk is van de hoogte van de loonsom. Lees meer

 

Specialistische accountteams

Mandema & Partners is een kennisgedreven organisatie. Wij werken voor onze klanten met specialistische accountteams op onze drie expertisegebieden: Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim. Heeft u vragen of wilt u meer informatie op het gebied van Zorg & Verzuim? Neem dan contact met ons op. Hieronder vindt u enkele van onze specialisten die u rechtstreeks kunt benaderen. Zij helpen u graag!

Dichterbij
Invoering AVG kost werkgevers 1,8 miljard

Invoering AVG kost werkgevers 1,8 miljard

De nieuwe privacywet kan leiden tot ongewenst a-sociaal gedrag. Een vraag als “wat kan je nog wel” mag u als werkgever niet meer aan uw zieke werknemer stellen. Maar ondertussen betaalt u het loon van uw zieke werknemers gewoon door.

AVG en de zieke werknemer

AVG en de zieke werknemer

Wij merken op dat het voor werkgevers niet duidelijk is wat de huidige privacyregels zijn rondom zieke werknemers. Dit artikel biedt u een verkorte weergave van de beleidsregels van de Autoriteit Persoons- gegevens voor de verwerking van persoonsgegevens over de gezondheid van zieke werknemers.

Loonkostenvoordelen

Loonkostenvoordelen

Per 1 januari 2018 kunnen werkgevers korting krijgen op de loonkosten van oudere of arbeidsgehandicapte werknemers. Deze loonkostenvoordelen (LKV) zijn in plaats gekomen van de premiekortingen voor de genoemde doelgroepen.

Meer nieuws